Nyheter

 

Mandag 20. mai 2013

Denne oppdateringen blir litt tredelt. Det skal handle om gjennomføringen av Tegneseriens Dag, det skal handle om det nye prosjektet Seriebloggen og det skal handle om en tegneseriefestival i Østfold. Så da er det vel bare å sette i gang.

 

Først ut er en oppdatering på det jeg nevnte forrige gang, nemlig Tegneseriens dag som fant sted for litt over to uker siden, og som jeg selvfølgelig burde ha skrevet om på disse sidene tidligere, men jeg glemte det. Beklager. Derimot skrev jeg en ganske fyldig rapport fra natten i Seriebloggen. Sånn sett er det ikke noe poeng for meg i å skrive mer her, da alt du lurer på, pluss litt til, står skrevet der.

 

Dermed fikk vi også en naturlig overgang til det neste jeg ville skrive om, nemlig Seriebloggen. Dette er en ny blogg, eid og driftet av selskapet Comicopia AS, som har som mål å dekke et område hvor vi følte at det var et stort hull i Tegneserie-Norge, nemlig kommentarer og kronikker om tegneserier. Visst finnes det egne tegneseriesider som dekker deler av det som skjer, men som oftest er dette nøytrale gjenfortellinger og rapporter.

 

Jeg vil riktignok understreke at dette ikke er et tidskrift og vi prøver heller ikke å late som om det er det. Seriebloggen er en blogg. Oppdateringene vil derfor komme sporadisk, eller for å si det på en annen måte, når vi har noe på hjertet. Seriebloggens skribenter er inntil videre meg selv, og Olaf Moriarty Solstrand, men vi vil vurdere å utvide fortløpende, og eventuelt poste gjesteinnlegg fra andre skribenter.

 

Det siste jeg vil ta opp denne gangen er at det til helgen skal arrangeres en festival i Sarpsborg kalt FestenForResten. Denne festivalen skal ha en egen tegneseriedel med eget program, og arrangørene var så hyggelige at de spurte meg om jeg hadde lyst til å komme, noe jeg svarte ja til. Dermed vil du finne meg et sted på festivalområdet lørdag og søndag, sittende ved en stand hvor det er mulig å få kjøpt mine utgivelser, samt slå an en prat. På søndag skal jeg også ha en egen programpost hvor jeg vil snakke om tegneserieproduksjonen min, samt at jeg deltar i en paneldebatt med Thomas Drefvelin og Øystein Runde samme dag. Alle tegneserieinteresserte i Østfold oppfordres til å stikke innom.

 

 

 

Torsdag 2. mai 2013

I morgen, fredag 3. mai, vil undertegnede sammen med tegneserieskaperne Bård Lilleøien og Torgeir Trapnes delta i et lite tegneseriestunt. Dette vil skje i butikkvinduet hos Norli bokhandel på Nordre gate i Trondheim, men utenfor butikkens åpningstider.

 

Det som skjer er at vi lar oss låse inne når butikken stenger klokken 18:00 fredag 3. mai og blir sittende i vinduet for å tegne til allmenn beskuelse frem til butikken åpner igjen klokken 10:00 lørdag morgen.

 

Stuntet er en del av den nasjonale markeringen av Tegneseriens Dag. Trykk her for å komme til arrangementsidene på Facebook.

 

 

 

Søndag 28. oktober 2012

Så var dagen her, på den datoen som i følge Mira Atten faktisk er Miras bursdag. Etter en litt travel høst med flere prosjekter enn jeg egentlig har hatt tid til, så har jeg nå fått åpnet nettbutikken på nytt og det er nå mulig å bestille Mira Mosaikk der. Løp og kjøp!. Dersom du allerede har bestilt, trenger du ikke å legge inn ny bestilling med mindre du har fått mail fra meg i dag. Albumet kommer - men bare dersom du har bestilt via disse sidene. Å skrive melding til meg på facebook holder ikke.

 

Siden sist har jeg vært på to festivaler for å pushe Mira. Den ene, Raptusfestivalen i Bergen, var triste greier og jeg blir bekymret når jeg ser at ledelsen svarer på kritikken fra media med å spille rollen som offer og late som om pressen er ute etter å ta dem. Etter deres mening har det nemlig vært en kjempegod festival. Men jeg var der og det var skikkelig dårlig, uten interessante gjester og lokalet fylt av cosplayere som ikke bare driter i tegneseriene du prøver å selge, men de stiller seg også opp midt foran standen din for å ta bilder av seg selv og blokkerer dermed muligheten for salg. Jeg mistenker at jeg blir hjemme neste år hvis det ikke kommer noen skikkelig interessante og helst aktuelle gjester, eller at jeg mot formodning skulle ha et nytt album klart neste høst. Jeg har vært trofast litt for lenge nå, og ti år på rad får holde.

 

Den andre festivalen jeg var på var Torucon i Trondheim helgen etter. Dette er en ren cosplayfestival, men jeg trivdes mye mer her, selv om jeg også her bare satt på stand. Cosplayerne her er en helt annen rase (no pun intended), for de stopper faktisk opp og ser på hva salgstandene har å tilby. Mange av dem kjøper også noe! Hit kommer jeg garantert tilbake neste år, men i og med at det er i nabolaget mitt koster det meg heller ingenting å dra dit.

 

Nå er planen min å få avtalt en signeringsøkt på Outland i Trondheim nærmere jul. Vi får se hva de synes om det.

 

 

 

Onsdag 8. august 2012

Nå begynner det å bli en stund siden sist jeg skrev noe på disse sidene, men de som har fulgt med på Mira sine sider på facebook vet at livet mitt i det siste stort sett har dreid seg om det jeg i forrige oppdatering kalte "Den vanskelige andreboka". De vet også at tittelen jeg har valgt for utgivelsen er Mosaikk, men de vet ikke hvorfor. Det har jeg derimot tenkt å fortelle nå.

 

Denne utgivelsen består ikke av en lang historie, slik Atten gjorde. Dette er seks korte historier, altså bruddstykker eller fragmenter om du vil, satt sammen til et album. Dette er også grunnen til at jeg har valgt puslespilltemaet på forsiden. Vanskeligere er det ikke.

 

Noen vil kanskje føle seg snytt over at halvparten av albumet består av allerede publisert materiale. Men jeg kan fortelle at hadde redaktøren min fått viljen sin hadde albumet vært helt uten nytt materiale. I kjølvannet av Sproingnominasjonen tidligere i år kom han nemlig til meg og sa at nå måtte vi få ut de tre historiene jeg har hatt på trykk i FLEIP og Hærværk tidligere på nytt, helst i et album til Oslo Comics Expo. Jeg sa meg enig, men synes 18 sider var litt snaut til et album, hvorav han foreslo å fylle på med striper. Det nektet jeg derimot å være med på, og resultatet ble at jeg begynte å jobbe på nye historier til et album med slipp den 8. september. Det er jeg veldig glad for, for de nye historiene ble bedre enn jeg trodde på forhånd.

 

Mosaikk vil som sagt slippes lørdag 8. september, og blir som Atten utgitt av Laksevåg forlag. Albumet vil bestå av følgende historier:

- Varg på avveie, tidligere publisert i FLEIP 7 (Laksevåg forlag, 2008)

- Boller, brus og en flyndre, tidligere publisert i FLEIP 6 (Laksevåg forlag, 2007)

- Neste stopp: Steinkjer?, tidligere publisert i Hærværk (Steinkjer Serieliga, 2008)

- Se og bli sett, ny til denne utgivelsen

- Mira Ink, ny til denne utgivelsen

- Mosaikk, ny til denne utgivelsen

 

Sideantallet på det gamle og det nye er jevnt fordelt på 18 sider hver, så det vil bli 36 sider med tegneserier denne gangen. Pris for herligheten kommer jeg tilbake til når vi nærmer oss utgivelse. Men dersom du synes det blir for lenge å vente på nye oppdateringer her, følg mine sporadiske posting av skisser og utsnitt av ferdigtegnede ruter på Mira sine sider på facebook.

 

Vi hørs!

 

 

 

Søndag 24. juni 2012

Først en liten melding til alle som kjøpte Mira Atten på Oslo Comics Expo og Krusedull i Harstad de foregående helgene. Jeg har fått rapporter om at enkelte har fått eksemplarer med dårlig limfres som ramler fra hverandre bare man ser hardt nok på dem. Det skal dere slippe å finne dere i, så dersom du har kjøpt et album som passer til denne beskrivelsen, kontakt meg på mailadressen nederst på siden, så skal du få et nytt album.

 

Utover dette kan jeg avsløre at jeg nå har tatt ut en uke ferie fra jobben for å begynne å samle sammen biter til det som etter planen skal bli neste Mira-album. Inntil videre kaller jeg den bare for "Den vanskelige andreboka", selv om jeg har tittelen mer eller mindre klar.

 

For flere og langt mindre sporadiske oppdateringer om albumet vil jeg anbefale de av dere som har en facebook-konto, om å gå inn på Mira sin facebook-side og trykke på "liker". Antallet brukere som følger Mira på facebook har nå passert 250, og jeg lovte vel egentlig at jeg skulle gjøre noe for å feire dette, jeg ante bare ikke hva. Det gjør jeg fortsatt ikke. Forslag mottas med takk.

 

 

 

Onsdag 6. juni 2012

Juni blir en spennende måned. Jeg skal nemlig besøke to tegneseriefestivaler på rappen, og på den ene er jeg til og med gjest. Så hvor skal jeg?

 

Først skal jeg til Oslo Comics Expo som arrangeres førstkommende helg. Dette blir mitt første besøk på festivalen som tegneserieskaper. Jeg var der for to år siden også, men da var det som journalist, og det var fordi jeg likevel var i byen og det derfor passet bra å ta oppdraget da Serienett spurte om jeg ville dekke festivalen for dem. Nå derimot føler jeg at det passer bra å benytte seg av muligheten til å prøve å selge og signere enda mer av min Sproingprisnominerte "Mira: Atten", mens utgivelsen ennå er sånn noenlunde aktuell.

 

Helgen etter skal jeg som nevnt tidligere til Harstad og Krusedull. Der skal jeg i tillegg til å selge og signere "Mira: Atten" også holde et lite foredrag om min karriere så langt. Denne helgen ser jeg nok mest frem til i og med at jeg aldri har vært i Harstad før, og jeg håper jeg også får tid til å se litt av byen når jeg likevel er der oppe.

 

Mira-siden på facebook nærmer seg forresten 250 tilhengere nå. Jeg vurderer å finne på noe sprell når det skjer. Men hva? La det bli en overraskelse for alle. Inkludert meg...

 

 

 

Fredag 4. mai 2012

Det nye opplaget med Miraalbum har ankommet, og jeg takker Grenen Digitaltrykkeri i Porsgrunn for rask og rimelig levering. Så hva passer vel bedre nå som jeg har fått inn en større mengde album enn å reise til en tegneseriefestival for å kvitte meg med dem? Krusedull i Harstad har i alle fall spurt meg om jeg vil gjeste deres festival 16-17. juni, så da griper jeg den muligheten. Det skal bli interessant å se hvordan nordlendingene går frem for å øke interessen for tegneseriemediet. Eller heter det fortsatt "nordlendinger" når Harstad ikke ligger i Nordland men i Troms fylke? Selv ikke etter et år bosatt i Bodø har jeg blitt helt trygg på den terminologien.

 

Det jeg derimot er trygg på, er at det fortsatt ikke er for sent å gå inn på Sproingprisen sine nettsider for å stemme på Mira Atten. Men førstkommende onsdag så er det faktisk det.

 

Og for å runde av dette innlegget på en passe kryptisk måte: jeg er i dialog med et forlag om en mulig utgivelse til høsten.

 

 

 

Lørdag 21. april 2012

På søndag lovte jeg en ny oppdatering dagen etter, men det var fordi jeg hadde så høye tanker om Sproingjuryen at jeg trodde at avstemningen ville bli åpnet allerede mandag når det sto "i løpet av uke 16" på sidene deres. Men det skjedde ikke før nå, så først nesten en uke senere kan jeg be dere om å gå inn på Sproingprisen sine nettsider for å stemme. Men for en uke det har vært!

 

Mandag sto denne artikkelen på trykk i Adresseavisen. En av damene som frekventerer mye på Norli bokhandel på Nordre i Trondheim, hvor jeg jobber til daglig, hadde gjenkjent meg og kom innom for å gratulere og overrekke et Gullbrød. Der og da tenkte jeg at dette var egentlig et mye bedre trofé enn Sproingpris-statuetten. Gullbrødet ble forresten fortært i løpet av lunsjpausen samme dag.

 

Senere denne uka observerte jeg en ung dame stå og bla i albumet mitt borte i tegneserieavdelingen på Norli. Da hun kom bort til kassen senere spurte jeg om hun fikk lest nok til å danne seg et inntrykk av serien, og fikk som svar at hun kjente til den fra før. Hun hadde nemlig en kollega på skolen hvor hun jobbet som hadde tatt i bruk Mira Atten i undervisningen, og det hadde blitt veldig godt mottatt blant elevene. Det er vel unødvendig å si at jeg ble veldig rørt av å høre dette.

 

Etter at nominasjonen var et faktum har også det bittelille lageret av album jeg hadde igjen blitt solgt ut, men siden jeg (i motsetning til enkelte andre serieskapere) synes det er mer stas å bli lest fremfor å proklamere med store bokstaver at utgivelsen er utsolgt, har altså lagt inn en ny bestilling til trykkeriet og økt opplaget fra 300 til 400 eksemplarer. Så dersom det er noen der ute som har lyst til å lese, kan det fortsatt bestilles. Men det kan altså ta litt ekstra tid da jeg ikke venter noe fra trykkeriet før om en ukes tid.

 

Enda en uke å vente altså. Jeg lurer på hva den kommende uka byr på.

 

 

 

Søndag 15. april 2012

Det skulle visst gå en fjerdedel av 2012 før jeg oppdaterte disse sidene igjen. Men grunnen er i alle fall en oppdatering verdig. I går under Serietreff nr 11 i Trondheim ble nemlig de nominerte til Sproingprisen 2012 offentliggjort, og jeg møtte selvsagt opp fordi jeg var nysgjerrig på å få vite hvem som kunne stikke av med den gjeveste tegneserieprisen her til lands. Jeg ble derfor mildt sagt overrasket da jeg hørte mitt navn og Mira Atten bli listet opp sammen med de andre.

 

I morgen vil det bli mulig å stemme frem vinneren på Sproingprisens egne hjemmesider, og det vil derfor komme en ny oppdatering fra meg da. I mellomtiden kan du jo lese hva Adresseavisen skrev i går kveld etter at Serietreffet var over og nominasjonene var offentliggjort. Fullt intervju med undertegnede kommer visst i papirutgaven i morgen, mandag, så da vet du hva du har å gjøre.

 

...og du har vel kjøpt og lest "Atten" for lenge siden, ikke sant?

 

 

 

Fredag 2. desember 2011

Det nærmer seg jul, og i den anledning ble jeg nylig kontaktet av Outland i Trondheim som spurte meg om jeg kunne tenke meg å ta en ny signeringsøkt med Mira Atten i forbindelse med julehandelen. Det har jeg sagt ja til, og dermed er jeg å finne et sted inne i Outlands lokaler i Munkegata i Trondheim i morgen lørdag 3. desember fra klokken 12 og til jeg ikke gidder mer. Jeg håper at flere av dere titter innom så jeg slipper å bli sittende alene hele dagen.

 

...Outland hintet noe om pepperkaker. Tror jeg.

 

 

 

Torsdag 17. november 2011

Da var det tid for et nytt Serietreff i regi av Serienett, og i morgen fredag arrangeres endelig Serietreff nr. 7 på Familien i Trondheim. Det er for meg et mysterium at det skulle ta så lang tid, og at byer som Kristiansand og Bodø, skulle ligge foran i køen. Men jeg får vel heller si meg fornøyd med at det endelig skjedde.

 

Undertegnede vil sitte i panelet under tegneseriedebatten denne gangen, og det vil jeg gjøre sammen med M-skaper og Trondheimstegnerkollega Mads Eriksen, tegneseriekritiker og tidligere president i Norsk Tegneserieforum Morten Harper, tegneserieekspert Jostein Hansen og ordstyrer for debatten Kristian Hellesund. Det vil også bli en liten tegneseriequiz med premier sponset av Schibsted forlag.

 

Arrangementet begynner klokken 18 på fredag, og det er gratis inngang. Jeg oppfordrer alle i Trondheim eller i umiddelbar nærhet til å stikke innom.

 

Serienetts omtale av arrangementet

Serietreff nr. 7s arrangementside på Facebook

Plakaten til Serietreff nr. 7 i større format, tegnet av undertegnede

 

Når det gjelder salget av "Atten", så går det meget bra. Med denne farten er jeg utsolgt før jul, og det er jeg selvsagt bare glad for. Så dersom du vil ha et eksemplar, så er det bare å gå til bestillingskjemaet og fylle det ut, så kommer det til deg om maks. en uke. Jeg kommer også til å ta med meg noen eksemplarer av det til Serietreffet hvis det er noen som er kjøpelystne der.

 

 

 

Tirsdag 8. november 2011

Signeringsturneen er for lengst avsluttet, og nå er det på tide å kunne tilby albumet til deg som ikke hadde mulighet til å møte opp - og vi savnet deg, må vite. Det gjør du ganske enkelt ved å trykke deg inn på bestillingskjemaet og deretter fylle det ut. Så skal albumet dukke opp i din postkasse om i underkant av en ukes tid.

 

Mens du venter kan du jo også lese et lite intervju fra dagens utgave av Byavisa, hvor det står at jeg tydeligvis ikke har så mange eksemplarer igjen av Atten. Jeg er ikke helt sikker på sannhetsgraden i det utsagnet, men hvorfor ta sjansen på at det ikke stemmer dersom jeg snart går tom? Nok en oppfordring til å bestille fra meg der altså.

 

Nei, nå er det snart jul dere. Hva med å gi noen du liker "Mira: Atten" i julegave?

 

 

 

Fredag 28. oktober 2011

Outland Kirkegata i Oslo er neste og siste stopp for signeringsturneen til Bård Lilleøien og meg. Derfor er det ekstra viktig for deg i nærheten å stikke innom i morgen, lørdag, dersom du ønsker signaturen min i permen på "Atten".

 

...og apropos "Atten". De som allerede har lest albumet har forhåpentligvis skjønt at handlingen spinner rundt Miras atten-årsdag. Jeg sier ikke nøyaktig hvilken dato det er, men i bakgrunnen har jeg lagt inn noen hint. Og jammen er ikke Miras bursdag i dag, 28. oktober. Hurra for Mira!

 

 

 

Torsdag 20. oktober 2011

Da var det på tide med en ny signeringsøkt, og siden sist har Bård Lilleøien blitt friskmeldt, så nå har han ingen unnskyldning for å ikke møte opp på Outland i Trondheim sammen med meg når vi signerer hver vår utgivelse fra klokken 12 og utover førstkommende lørdag.

 

Det tidligere omtalte Bokbaren på Radio Revolt hadde tegneseriesending på tirsdag, og der deltok jeg som sagt. Dersom du vil høre sendingen er den tilgjengelig for streaming i Radioarkivet.

 

Da håper jeg vi sees på Outland i Trondheim på lørdag.

 

 

 

Mandag 17. oktober 2011

Turen til Bodø gikk bedre enn forventet for min del, og det å gå gjennom gatene i sentrum og ikke minst i mitt gamle nabolag litt utenfor var nesten som å komme hjem, selv om jeg bodde der bare et år. Serietreffet gikk også ganske bra med omtrent 20 besøkende ute i lokalet og fyldig omtale i Avisa Nordland både før og etter. Jeg klarte til og med å kvitte meg med noen eksemplarer av "Atten" der oppe. Jeg kunne nok ikke bedt om en bedre helg og samtidlig kalt meg selv realist.

 

Jeg har tidligere nevnt at jeg jobber noen timer hver uke som lydtekniker for Radio Revolt. I morgen kveld skal jeg derimot flytte meg over på andre siden av glasset fra der jeg vanligvis sitter og styrer med spakene og knappene, når programmet Bokbaren har tegneseriesending. Dersom du vil høre på, så går du på Radio Revolts hjemmeside klokken 20:00 i morgen, tirsdag, og hører sendingen direkte. Hvis du av en eller annen grunn ikke får hørt på akkurat da, så vil jeg legge ut link til sendingen i Radioarkivet slik at du kan streame den akkurat når du selv vil.

 

Til helgen går turneen innom hjembyen min Trondheim. Mer om dette når helgen nærmer seg.

 

 

 

Onsdag 12. oktober 2011

Enda en signeringsøkt er gått over i rekken av hendelser som omtales i fortid, og jeg vil huske besøket hos Outland i Stavanger med glede. Det var relativt mye folk innom i den lille og intime Stavanger-filialen, og heller ikke denne gangen fikk jeg returnere til Trondheim med noen album i sekken min. Det eneste skåret i gleden var at jeg måtte gjennomføre økten alene siden min turnémakker Bård ble nødt til å avlyse grunnet sykdom. Vi satser på at han er frisk og oppegående når vi inntar Outland i Trondheim den 22. oktober.

 

Til helgen tar jeg en pause fra lanseringsturneen og returnerer til mitt gamle nabolag i Bodø for å delta i panelet under Serietreff nr. 5. Her skal jeg sammen med blant andre tegneserieskaper Torbjørn Lien (Kollektivet) og tegneserieekspert og animatør Knut Eide diskutere diverse tegneserierelaterte tema. Jeg vil anbefale alle i nærheten å stikke innom - og som vi alle vet, så er avstandene så store i Nord-Norge at "i nærheten" betyr alt innenfor fem timers kjøretur.

 

Titt innom Laksevåg forlags omtale av arrangementet for mer villedning.

 

 

 

Torsdag 6. oktober 2011

Signeringsøkten i Kristiansand er historie, og vi hadde en trivelig lørdag i sørlandsbyen, selv om vi jo selvsagt skulle ønske flere besøkende. Men det sier seg selv at når det er høstferie og pent vær så er ikke så mange igjen i byen. Outland Kristiansand er likevel de kuleste i gata, og derfor tok de like godt inn alle albumene jeg hadde med meg i sekken som ikke ble signert og solgt denne dagen. Så de i nærheten av Kristiansand som vil ha et album, løp og kjøp.

 

Siden sist har det dukket opp et par anmeldelser på nettet. Den ene er den tidligere omtalte anmeldelsen fra Bergens Tidende hvor anmelder Walter Wehus ga "Atten" terningkast fem. Wehus har lagt anmeldelsen ut i bloggen sin, og den kan beskues her. Den andre er fra Serienett, som ikke har for vane å dele ut terningkast, men anmeldelsen er likevel fordelaktig. Bedre ble den også etter at jeg fikk sutret litt og dermed fjernet spoilerne som opprinnelig var skrevet inn. Anmeldelsen kan leses her.

 

På lørdag blir det visitt til Outland i Stavanger. Bård og jeg vil bli svært glade om akkurat du titter innom for å få navnetrekkene våre i permen på enten "Mira: Atten" eller "Sagaen om Dadaph Serraph: Vs. Mørkets Hersker". Så da vet du hva du har å gjøre.

 

 

 

Fredag 30. september 2011

Bård og jeg er på plass i Kristiansand og er klare til morgendagens signeringsøkt på Outland. Vi setter oss ned klokken 12 og sitter til vi ikke synes det er moro mer, men så lenge folk kommer og ber om små drodlerier i albumene våre så koser vi oss.

 

Siden sist har også "Atten" blitt anmeldt i Bergens Tidende. Dette skjedde i papirutgaven på søndag, og anmelder Walter Wehus rullet terningen til en femmer, noe jeg selvsagt ikke klager over. Anmeldelsen er foreløpig ikke tilgjengelig på nett, men så vidt jeg vet bruker Wehus å legge ut anmeldelsene sine i bloggen sin noen uker etter at de har stått på trykk, så jeg regner med det vil skje denne gangen også.

 

 

 

Onsdag 21. september 2011

Bård Lilleøien og jeg var blakke og sultne etter å ha brukt en masse penger på å trykke opp album. Derfor bestemte vi oss for å haike oss rundt i Norge prøve og selge noen av dem. Så dermed drar vi en liten runde innom alle norske byer hvor det finnes en Outland i oktober måned. Bergen droppes av den enkle grunn at vi begge nettopp var der i forbindelse med Raptus, og seriøst, det er grenser for hvor mange Bergensbesøk en trønder kan takle i løpet av et år.

 

 

Så dersom du bor i nærheten av en Outland og vil bytte lommepengene dine mot disse albumene, og en gratis signatur i permen, så vet du hva du har å gjøre. Du vil om ikke annet gjøre oss veldig glade.

 

 

 

Onsdag 14. september 2011

Jeg er vel hjemme fra Bergen og Raptus, som ble en av de bedre festivalopplevelsene på tross av at jeg var syk under hele oppholdet og mistet til og med stemmen lørdag kveld. Den var heldigvis tilbake søndag morgen så jeg klarte å gjennomføre programposten min. Takk til alle jeg møtte for en fin helg.

 

Mitt nye album "Atten" solgte også veldig bra. Litt for bra egentlig, for nå sitter jeg igjen med for få eksemplarer til at jeg tør åpne nettbestilling for dere som ønsker det, siden jeg har planer om å besøke verdenshistoriens første Torucon på ISAK i Trondheim førstkommende lørdag og har lyst til å ha med meg noe å selge der. Det viste seg med andre ord at 150 var et pinglete lavt antall, så derfor vil et nytt opplag bli trykket opp ganske umiddelbart. Jeg håper dere klarer å vente litt til.

 

I mellomtiden kan de av dere som bor i nærheten besøke Outland i Oslo (Østbanehallen), Bergen og Trondheim, samt Seriebutikken i Sarpsborg hvis dere føler det blir for lenge å vente.

 

Som sagt, til helgen er det Torucon i Trondheim, for aller første gang i historien. Jeg vet ikke helt hva det går ut på, bortsett i fra at jeg forventer et stort antall cosplayere. Men de har såkalte artstands der, og jeg har fått forespørsel om å dele stand med en av de der jyplingene som har tatt over Trondheimstegnerne. Det har jeg takket ja til, så får vi se om jeg klarer å lure noen av karnevalstilhengerne til å bytte lommepengene sine mot Mira Atten.

 

Jeg håper det

 

 

 

Mandag 5. september 2011

Noen av dere har fått med dere at jeg jobber noen timer hver uke som lydtekniker for Radio Revolt i Trondheim. Jeg bruker å beskrive denne jobben ved å si "du hører ikke meg på lufta. Men hvis du ikke hører noe annet heller, så er det min feil". I dagens sending av kulturprogrammet Katarsis ble jeg derimot tatt litt på sengen. Jeg tror samtalen mellom meg og programleder under en av de første låtene i sendingen gikk omtrent slik, noe forkortet:

 

Programleder Line: Blir du fast tekniker for oss fremover?

Meg: Vel, jeg er satt opp som det, men fordi jeg har albumlansering i disse dager så vil jeg bli nødt til å ta meg fri noen helger fremover i forbindelse med promotering.

Programleder Line: Åh, jammen det må vi ta med i sendingen.

 

Dermed ble jeg nesten uforberedt intervjuet om Atten mot slutten av sendingen, og det var en temmelig uvant opplevelse å måtte stille lyd på meg selv. Men etter å ha hørt opptaket synes jeg at jeg klarte det ganske bra. Du kan høre selv på Radio Revolts fantastiske stream on demand-tjeneste cirka 46 minutter ut i sendingen. Etter intervjuet kommer forresten en låt av trondheimsduoen Spring Collection hvor min tidligere studiekamerat Geir Skavern spiller gitar og har en slags vokal på den utrolig fete låta "Farmer's Regret". Men det er en annen historie.

 

Ellers nærmer jo Raptus seg ganske raskt, og på fredag åpner showet. Jeg skal ha en programpost der i løpet av helgen, og foreløpig er den satt opp på søndag klokken 13:00, men det er mulig den vil bli flyttet til fredag. Følg med på Raptus sine hjemmesider og du vil (forhåpentligvis) bli informert og oppdatert.

 

 

 

Søndag 3. juli 2011

Nå begynner det å bli en stund siden sist noen fikk lese noe nytt med Mira. Så for å gjøre opp for dette slipper Laksevåg forlag et nytt album med bare tidligere upublisert innhold til Raptus Tegneseriefestival i Bergen 9. september.

 

I oppdateringen fra 4. februar i fjor, den dagen pausen begynte, skrev jeg at et møte i kantina på Høgskolen i Bodø, hvor jeg studerte på det daværende tidspunkt, hadde inspirert meg til å ta opp en gammel idé som jeg hadde latt ligge alt for lenge. Den personen jeg møtte var Laksevåg forlags redaktør Kristian Hellesund, og ideen var altså det som skulle bli "Atten", en 44 sider lang historie som tar for seg Miras attenårsdag den 28. oktober. Det er altså ikke i stripeformatet vi vil møte Mira denne gangen, og det er også den lengste sammenhengende tegneseriehistorien jeg noen gang har laget.

 

Det vil komme mer informasjon om utgivelsen senere, da dette er så ferskt at jeg ennå ikke har tegnet den helt ferdig. Men inntil videre kan dere titte nærmere på forsiden i større format ved å trykke på den forminskede utgaven til høyre.

 

 

 

Lørdag 4. juni 2011

Oppdatering. De seks første semifinalistene har blitt lagt ut på Dagbladets hjemmesider, og Mush92 er blant dem. Stripene kan leses her.

 

En av stripene var også på trykk i papirutgaven i dag, så om du er spesielt interresert kan du jo prøve å anskaffe den. Men i og med at denne stripa også ligger på nett kan jeg ikke helt se poenget i det.

 

 

 

Lørdag 28. mai 2011

Dagbladet har i dag offentliggjort listen over de 25 semifinalistene i sin tegneseriekonkurranse, og sannelig er ikke mitt navn å finne der. Riktignok ikke med Mira, noe som skyldes at man ikke kan delta med en tidligere publisert tegneserie i en slik konkurranse. Listen kan beskues her.

 

Serien jeg deltar med handler om tre unge punkere fra den fiktive småbyen Ørstrand i Nord-Trøndelag, og deres drømmer om å slå gjennom med bandet sitt Mush92. Tanken er at dette foregår i samme univers som Mira, men foreløpig er eneste forbindelse mellom seriene at jeg har latt en av hovedpersonene i Mush92 lese i et Den Maskerte Mutantkaninen-blad, noe vi jo innimellom ser Mira gjøre også.

 

Jeg har ingen eller liten tro på at Mush92 vil gå videre i denne konkurransen, og deltok egentlig mest på gøy, så dette vil sannsynligvis ikke gå utover produksjonen av Mira, som forøvrig fortsatt trykkes i både Trønder-Avisa og Puls (Nordlys).

 

Mush92-stripene vil publiseres på Dagbladet.no i løpet av kort tid, og jeg vil annonsere det her på hjemmesiden og Miras facebookside dersom du trenger å varsles.

 

Slett ikke dårlig til å være Norges 9. dårligste serieskaper, eller hva?

 

 

 

Mandag 10. januar 2011

Nytt år, nye muligheter, og det nye året åpner med at avtalen med Trønder-Avisa, som opprinnelig gjaldt ut 2010, nå er utvidet ut februar 2011 med muligheter for ytterligere utvidelse. Dermed blir Mira å finne på Filter-sidene hver onsdag i underkant av to måneder til. Minst.

 

Jeg har siden sist også innledet et samarbeid med en annen fremadstormende ung stripeserieskaper, noe som jeg tror vil glede både gamle og nye lesere. Hva dette samarbeidet går ut på kommer vi tilbake til senere.

 

 

 

Tirsdag 16. november 2010

Nok en avisdebut er rundt første sving, og det er en stor glede å kunne føye til Trønder-Avisa på lista over aviser Mira publiseres i. Et kjapt søk i listene over hvem som bestilte "Ustabil?" for tre måneder siden viser at Mira har veldig mange fans i Steinkjerområdet, og derfor er det svært gledelig å kunne tilby dem serien i deres egen lokalavis.

 

Mira debuterer på trykk allerede i morgen, onsdag 17. november, og vil i første omgang trykkes en gang i uken ut 2010. Så blir det spennende å skje hva som skjer etterpå.

 

 

 

Fredag 29. oktober 2010

Da var det på tide med en ny avisdebut, og denne gangen er det tromsøværingene som får muligheten til å lese Mira. En gang i måneden vil magasinet Puls publisere to Mirastriper fremover. Puls utgis og distribueres med Nordlys. Jeg håper nå at flere aviser følger etter.

 

Jeg har også blitt fortalt at Gule Sider-katalogen for Nordland, hvor Mira pryder forsiden, er blitt sendt ut. Informasjonen som står om meg i katalogen er noe utdatert da jeg skrev det som står der for over et år siden, men håper jeg snart kan sørge for at reklamen for denne websiden, med lovnader om nye striper tre ganger i uken, snart stemmer igjen. Pausen har vart alt for lenge.

 

 

 

Fredag 8. oktober 2010

Nytt Pondus er ankommet bladhyllene, og med på kjøpet får du sju striper av Mira som du allerede har lest før på disse sidene. Dette markerer også slutten på gjestespillet for Mira, og vi takker pent for at vi fikk være med, selv om stripene redaktøren valgte ut fokuserte mer på Niklas og Bjørnar enn på hovedpersonen.

 

Misfornøyd med at Mira ikke fikk bli med lenger? Ikke klag til meg, klag til Pondusredaktøren, det er han som bestemmer.

 

Nå begynner også kampen med å få Mira inn i avisene igjen. Der kan du hjelpe til ved å kontakte den avisen du vil at Mira skal inn i og henvis til disse sidene. Jeg har en liste over aviser jeg har valgt ut basert på hvor jeg vet jeg har flest lesere, og disse vil motta et promohefte i løpet av kort tid. Så får vi se om dette tar oss noen vei.

 

 

 

Torsdag 9. september 2010

Da var albumet kommet fra trykkeriet, akkurat tidsnok til å kunne ta det med til Bergen og Raptus Tegneseriefestival som finner sted på Det Akademiske Kvarter i helgen. Dere som har forhåndsbestilt med henting i Bergen kan altså komme dit for å få ditt eksemplar. Jeg anbefaler i midlertid å komme enten fredag eller lørdag da jeg tar med meg albumene som ikke er solgt eller hentet når jeg drar i løpet av søndag ettermiddag.

 

På grunn av tidsnød rekker jeg dessverre ikke å sende ut til dere andre, eller møte dem som har bestilt henting i Trondheim, før i løpet av neste uke. Jeg beklager dette, men håper det er noe dere kan leve med.

 

Da håper jeg at vi sees i Bergen.

 

 

 

 

Fredag 3. september 2010

Endelig er dagen kommet. Mira er med ikke bare med i et av de største tegneseriebladene i Norge (for å ikke si det største), men denne gangen er det i egen serie og ikke i bakgrunnen i en rute av Sjofel i Nemibladet. Så får vi bare håpe at de leserne som liker serien også forteller redaksjonen det, så kanskje det finnes en ørliten muligheten for at Mira kan fortsette. Kanskje?

 

Ellers var det et fint intervju med meg på Gaysir.no i går. Det var en interessant affære å se stort bilde av seg selv på forsiden av Norges største homonettsted, men man skal ikke undervurdere effekten av slik reklame. Les intervjuet her.

 

...og ja, kjøp Pondus!

 

 

 

 

 

 

Mandag 23. august 2010

"Alle de søte er homo" sa en av monsterdamene til Jokke i Pondus i en søndagside for noen år siden. Nå er det visst på tide å få en søt lesbe inn i bladet også, og fredag 3. september er det klart for Miras debut i det største norske tegneseriebladet.

 

Det er snakk om et gjesteopphold på to eller tre blader i første omgang, men det kan jo hende at hun får bli der hvis det viser seg at leserne liker serien? Jeg krysser i alle fall fingrene for at den muligheten er der. Uansett er jeg svært stolt over å ha fått lov til å komme med for andre gang i min karriere. Forrige gang var med serien "Holger og Hagbart" sommeren 2003.

 

Dermed kan Mirasamlingen jeg har tatt i mot bestillinger for i det siste bli enda mer ettertraktet. Akkurat nå som dette blir skrevet blir de unødvendig store filene som skal bli til Miraalbumet overført til trykkeriet. Men den endelige bestillingen med antall blir ikke sendt før på fredag, så det er fortsatt ikke for sent å forhåndsbestille. Gå hit for mer informasjon om utgivelsen samt bestillingskjema.

 

 

 

Fredag 20. august 2010

Om en uke sender jeg den endelige bestillingen til trykkeriet. Det betyr at jeg innen da må vite hvor stort antall jeg skal bestille. Så dersom du vil ha et eksemplar, men ikke har fått seg selv til å bestille. Gjør det nå, og ikke etterpå. For da er det muligens for sent. Gå hit for mer informasjon om utgivelsen samt bestillingskjema.

 

 

 

Mandag 9. august 2010

For en måned siden spurte jeg om interessen for en samling med alle 200 Mirastripene som er laget så langt samlet i en papirutgivelse. Jeg ble direkte rørt da så mange meldte sin interesse på tross av en høy prisantydning fra min side.

 

Nå er den klar for bestilling, og jeg kan med glede meddele at jeg fikk et så godt anbud fra trykkeriet at jeg kan selge albumet for omtrent halvparten av hva jeg først trodde. For bare 80 kroner kan altså samlingen bli din! Helt riktig, bare 80 kroner! Gå hit for mer informasjon om utgivelsen samt bestillingskjema.

 

...og hvorfor albumet heter "Ustabil?"?. Det får du svar på dersom du forhåndsbestiller det. Eller eventuelt venter til noen andre har fått kjøpt det og sladderen har begynt å gå.

 

Ellers vil jeg be dere om å følge med her i den neste tiden. Noe større, som ikke har noe med dette albumet å gjøre, er på gang og det vil bli annonsert her først.

 

 

 

Lørdag 24. juli 2010

Pausen fra stripeoppdateringene tok visst lenger tid enn planlagt. Det er ikke annet enn beklagelig. Som et lite plaster på såret vil jeg legge ut spesialhistorien "Neste Stopp: Steinkjer?" som sensommerlesning annenhver dag fremover, med start på tirsdag - og det i farger!

 

Ja, du leste riktig! Fra tirsdag kan du annenhver dag lese en ny side av tisideren "Neste Stopp: Steinkjer?" på Nettserier.no, nærmere bestemt under ekstrakanalen Mira: Jaguar.

 

For de som ikke kjenner til historien, og de som faktisk gjør det men har glemt den: dette er den så langt lengste Mirahistorien jeg noen gang har tegnet. Den ble laget til Steinkjer Serieligas utgivelse "Hærværk" som ble sluppet til Steinkjerfestivalen 15. august 2008. Vi var fire stykker som bidro til heftet og det ble stilt to krav til hver av oss: 1) Vi måtte fylle ti sider. Ikke mer, ikke mindre. 2) Historien måtte ha en eller annen link til Steinkjer, ellers sto vi fritt. "Neste Stopp: Steinkjer?" er hvordan jeg valgte å løse oppgaven. Heftet "Hærværk" er forlengst utsolgt, men det er jeg selvsagt bare glad for.

 

Da historien sto på trykk var den i svart/hvitt, og det skyldes hovedsaklig at fargetrykk er dyrt. Når jeg nå skulle legge ut på nett hadde jeg lyst til å gi den farger. Problemet er derimot at ikke bare har hatt det for travelt med andre serieprosjekter i det siste, men jeg misliker intenst å fargelegge. Jeg har alltid mislikt å fargelegge. Jeg tegnet i svart/hvitt da jeg gikk i barnehagen også. Å fargelegge Mirastripene er noe jeg gjør bare fordi jeg føler at man må kunne levere stripene sine i farger for å komme noen vei i dag. Men jeg misliker det sterkt. Så denne gangen har jeg fått Margrethe Pedersen til å gjøre jobben for meg. Hun liker faktisk å fargelegge hun, og fortalte meg til og med at hun hadde moret seg mens hun fargela denne historien. Hun om det. Jeg er bare glad for å ha slike fans.

 

Men før dere begynner å mase: Margrethe vil ikke bli fast fargelegger av serien. Ingenting hadde gjort meg gladere enn å gi den jobben videre til noen som henne, kanskje med unntak av fast plass i et av de større tegneseriebladene. Men så lenge jeg ikke kan gi lønn til en ekstern fargelegger, kan jeg heller ikke forvente at vedkommende overholder deadlines. Så dette er et engangstilfelle. Når stripepausen er over, er det atter en gang min fargeklatting som blir å beskue mellom de sorte strekene.

 

Ellers kan jeg legge til at Mira har flere fans enn bare Margrethe til å slave for seg. Takket være Aina Trolldatter er nå Mira å finne på facebook. Det er Aina som er administrator av siden, men undertegnede kommer til å gi statusoppdateringer der av og til. Så stikk innom og trykk på "liker" for å lettere få med deg de sporadiske oppdateringene.

 

Så, husk "Neste Stopp: Steinkjer?" på Mira Jaguar på tirsdag, og "lik" Mira på facebook du også.

 

 

 

Onsdag 7. juli 2010

Jammen har ikke Mira klart å lure seg inn i Nemibladet igjen, og nok en gang i bakgrunnen av en Sjofel-stripe. Men denne gangen må dere nok kjøpe Nemi selv for å få se det. Se på det som en skattejakt.

 

Minner også om forrige bloggpost og at de av dere som ønsker en stripesamling av Mira på papir må melde deres interesse. Som en oppdatering kan jeg legge til at det VIL bli noen sider med bonusmateriale. Jeg skal bare rote litt i arkivet mitt og se hva jeg har liggende av gamle skisser.

 

 

 

Mandag 5. juli 2010

Hei på dere. Nå har jeg vært stille så lenge, så nå synes jeg det er på tide å oppdatere dere litt på hva som foregår og hvorfor Mira fortsatt ikke er tilbake fra pausen.

 

"Høstens store utgivelse"

Som sagt i februar så tok jeg en pause fra stripetegningen for å frigjøre tid til et annet prosjekt. Jeg så for meg pausen skulle vare i 2-3 måneder, men jeg trenger visst stadige deadlines for å ha disiplin nok til å jobbe, så da "tre dager i uken"-prinsippet jeg hadde lagt meg etter forsvant, skled det hele ut. Dette, i tillegg til andre årsaker som jeg ikke skal kjede dere med, gjorde at jeg ikke tegnet en strek omtrent før den siste Soppen Sondre-helsiden som ble lagt ut på Nettserier i mai.

 

Jeg fant ikke tilbake til formen igjen før jeg kom på at Raptus nærmet seg. Planene var at dette andre serieprosjektet skulle ut i album til Raptus, og da måtte jeg nesten forte meg å gjøre det ferdig. Manus og skisser ble laget i februar så det var bare snakk om å rentegne det. De som har meg som venn på facebook har nok også sett mine daglige oppdateringer på hvordan jeg ligger an i arbeidet med det jeg har kalt "høstens store utgivelse". De siste ukene har jeg jobbet veldig effektivt, og har spøkt med å gi albumet undertittelen "hva Arne Bye gjorde mens resten av verden så fotball-VM".

 

Men i helgen snakket jeg med forleggeren min. Av økonomiske grunner må utgivelsen utsettes en stund. Vi prøver nå ulike støtteordninger, men det må et mirakel til for å få ut heftet til Raptus.

 

Stripesamling?

Men jeg lurer fortsatt på om jeg vil komme med en utgivelse til Raptus. Derfor har jeg et spørsmål til dere.

 

I slutten av mai var jeg i Oslo en liten tur for å møte en profilert tegneserieredaktør. For å ha noe å vise frem hadde jeg trykket opp en stripesamling med samtlige 200 striper av Mira mellom permene. Jeg nevnte vel denne stripesamlingen i en facebookstatus, og fikk deretter mange henvendelser fra folk som ville kjøpe. Men jeg måtte altså bare beklage og fortelle at jeg ikke hadde fler album enn de jeg skulle gi bort, og et som jeg skulle beholde selv.

 

Nå lurer jeg altså på om jeg skal trykke opp noen fler eksemplarer av stripesamlingen, men i et begrenset opplag da dette er ganske kostbart og jeg ikke akkurat har for mye penger om dagen. Derfor er det også godt mulig at jeg må ta forhåndsbetalt. Hvert album vil bli nummerert og gitt en personlig signatur i permen. Jeg må ta en anbudsrunde før jeg kan si dette sikkert, men jeg vil gjette på at prisen vil ligge et sted mellom 150 og 200 kroner for 50 sider. Jeg vet det høres mye ut, men det koster med fullfarge. Dette er uansett ment som et samlerobjekt for de som ønsker Mira på papir. Det er også mulig at jeg legger til noe ekstramateriale. Men det er fortsatt ikke sikkert at det blir noen samling. I første omgang bare undersøker jeg interessen, så det er ikke snakk om noen bindende bestilling nå.

 

Så da spør jeg, hvor mange her kunne tenkt seg en slik samling? Og ikke gå ut i fra at jeg vet at du er interessert. Det vet jeg nemlig ikke. Skriv i kommentarfeltet på denne bloggens tvilling på Nettserier.no hvis du er interessert, eller send en mail til adressen du ser nederst på siden. Og la være hvis du ikke er det.

 

Så når kommer det nye Mirastriper? Fåglarna vet. Det eneste jeg vet er at det garantert blir flere striper, for ideene kommer og jeg skriver dem om til manus fortløpende. Men dere må nok vente litt til for at jeg skal tegne dem og legge dem ut.

 

Så mens vi venter har jeg ordnet litt pauseunderholdning. Her er Den Fantastiske Syngende Schnauzeren Torbjørn og En Sau Med Flosshatt!!!

 

 

Takk for oppmerksomheten.

 

 

 

Mandag 22. februar 2010

Mira er på trykk i Nemi. Men dog bare som gjest i en annen serie. Astrid Hansen har nemlig tegnet inn Mira og flere andre figurer fra Nettserier.no i sin serie Sjofel som trykkes i Nemi.

 

 

Dersom du vil se hele stripa, blir du pent nødt til å kjøpe siste nummer av Nemi. Neste gang vi ser Mira i et månedsbladene, håper vi på at det er som fast biserie. Eller hva?

 

 

 

Torsdag 4. februar 2010

I disse dager har Gule Sider offentliggjort forsidene for årets kataloger, hvor tegneserier er tema for året. Mira har fått æren av å la seg avbilde på forsiden for katalogen i Nordland fylke, noe jeg setter veldig stor pris på. I den forbindelse er det et intervju med undertegnede i dagens utgave av Avisa Nordland. Jeg oppfordrer alle som har mulighet til å kjøpe avisa, og det har de fleste i og med at avisa kan kjøpes i PDF-format på Avisa Nordlands nettsider. Årets forsider for Gule Sider-katalogene kan du derimot beskue her.

 

I dag passerte vi også stripe nummer 200 og Mira tar med dette en velfortjent pause fra oppdateringene. Årsaken til at vi tar pause er at jeg har hatt et annet prosjekt i bakhodet i lengre tid som jeg har hatt lyst til å jobbe med, men som hele tiden har blitt utsatt på grunn av tidsnød. Men så for noen uker siden traff jeg helt tilfeldigvis på en annen person fra tegneseriemiljøet i kantina på Høgskolen i Bodø, hvor jeg studerer til daglig. Jeg har ikke sett vedkommende på halvannet år, så da ble det så vi spiste lunsj sammen. Sist jeg snakket med ham hadde jeg fortalt ham om dette prosjektet og jeg ble dermed spurt hvordan det lå an. Denne samtalen inspirerte meg til å ta opp tråden igjen, men jeg visste at jeg måtte ta pause fra stripeoppdateringene for å klare det. Å ta pause ved passeringen av stripe nummer 200 virket naturlig, og derfor valgte jeg å gjøre det på denne måten.

 

Timingen for pausen ble kanskje ikke så bra likevel nå når Gule Sider har offentliggjort forsidene og jeg på den måten har fått litt reklame for Mira-sidene. Men pausen har vært planlagt en stund, og det passet best å gjøre det sånn for meg. Jeg trøster meg med at det sannsynligvis er flere måneder før katalogen kommer i postkassa til folk i Nordland uansett.

 

Innen da er pausen over for lengst. Det er bare snakk om en liten pause, så følg med. Serien kan komme tilbake igjen med faste oppdateringer før du aner ordet av det.

 

 

 

Torsdag 24. desember 2009

 

God jul alle sammen!

 

 

 

Tirsdag 20. januar 2009

Du trodde det kanskje ikke selv om det dukket opp en ny link på menyen, helt øverst til høyre. Men det har altså skjedd. Mira har fått sitt eget forum!

 

Så trykk på den nevnte knappen øverst til høyre. Du er hjertelig velkommen inn.

 

 

 

Søndag 11. januar 2009

For noen holder det ikke med Mira tre dager i uken. Tror jeg i alle fall. Men det er det foreløpig ikke noe å gjøre noe med. Som en liten kompensasjon for dette kan jeg likevel tilby en annen serie i min strek på søndagene fremover, nemlig Pandrik.

 

Pandrik er mitt bidrag til VGs tegneseriekonkurranse som ble holdt høsten 2008. Den kom til topp 25, men ikke høyere enn det. Likevel et fint punkt på CV-en. Det ble tegnet sju halvsider med Pandrik, og alle blir lagt ut på Nettserier.no på søndag fremover. Den første ble lagt ut forrige uke, så det er allerede i gang. Om det kommer flere etter at de sju er blitt publisert vil gjenstå å se.

 

Les Pandrik her

 

 

 

Onsdag 24. desember 2008

 

God jul alle sammen!

 

 

 

Tirsdag 28. oktober 2008

Dagen er her! Fra og med i dag kan du altså lese Mira alldeles gratis her inne tre dager i uken. Vi feirer dagen med en boller og brus (og kanskje en flyndre?), og håper å se flere av dere stikke innom her på tirsdager, torsdager og lørdager fremover.

 

Ok, så kommer vi ikke til å faktisk se om dere stikker innom. Men vi later i det minste som...

 

 

 

Tirsdag 21. oktober 2008

 

Så hva er egentlig på gang? Jo, fra tirsdag 28. oktober 2008 vil dere få muligheten til å lese Mira gratis på nett tre dager i uken, både på Miras egne hjemmesider og på Nettserier. Ved hjelp av Olaf har jeg nemlig fått ordnet det slik at samtidlig som jeg oppdaterer serien på Nettserier, så vil stripa også dukke opp på forsiden av sidene til Mira.

 

Hvorfor jeg gjør dette? Det er ganske enkelt fordi jeg ikke var fornøyd med responsen da jeg hadde spalteplass i Arbeideravisa. Det var jo ingen som leste avisa og følgelig heller ikke serien. Det vil jeg nå gjøre noe med, og håper nå på tilbakemeldinger som til sist vil gjøre at jeg kan gjøre Mira til et bedre produkt. Jeg håper også at responsen vil gjøre at jeg får lyst til å tegne mer for jeg har faktisk ikke tegnet noen Mira-striper siden tidlig i vår en gang. Jeg har riktignok over 100 striper å gå på, så det vil ta en stund før jeg kjenner pusten til deadlinespøkelset i nakken uansett.

 

Dette betyr ikke at jeg har gitt opp kampen om å få Mira på trykk i andre aviser. Den kampen fortsetter da jeg fortsatt har et "kanskje"-svar fra de to avisene jeg har hatt kontakt med siden i vinter en gang. Forhåpentligvis kan jeg også bruke tilbakemeldinger fra leserne til å gi avisene inntrykk av hva deres potensielle lesere mener om serien.

 

Ellers kan jeg meddele at jeg har levert sju enkelttegninger som jeg har limt sammen til en serie til VG. Siden deadline er i morgen vil jeg anta at den kommer på trykk i bilaget på søndag. VG7 tror jeg det heter. Løp og kjøp - men ikke bli sur på meg hvis det kommer først neste helg.

 

 

 

Onsdag 20. august 2008

Nå synes jeg de bør bestemme seg, for nå er det ikke morsomt mer. Jeg sikter selvsagt til Arbeideravisas andre nedleggelse på fire måneder som har den konsekvensen at Mira nok en gang er hjemløs. Jeg takker riktignok for at Mira fikk være med hele veien, og velger å se det positive i dette: ennå har ingen noen gang sagt opp Mira.

 

Jeg har lenge sagt at det er to andre aviser der ute som er interesserte i Mira. Det stemmer fortsatt, men på grunn av noe som heter "langtidsavtaler" er det vanskelig for avisene å inngå en avtale med noen andre over natten. Jeg har snakket med begge avisene i løpet av de to siste ukene og dessverre kan de fortsatt ikke slippe til Mira, men interessen er der fortsatt. Så vi får bare håpe at avtalene snart utløper...

 

I mellomtiden så er det mulig å få kjøpt FLEIP 6 og 7, og Hærværk i nettbutikken til Solstrand Tekst og Bobler. Holder ikke det, så har du lov for meg å kontakte din lokalavis og fortelle dem hvorfor akkurat de skal trykke Mira.

 

Vi kommer nok tilbake.

 

 

 

Fredag 1. august 2008

Dermed er det offisielt. Samme dag som Steinkjerfestivalens braker løs med blant andre Deep Purple som headlinere, slipper Steinkjer Serieliga den 15. august albumet Hærværk. I tillegg til serier av nordtrønderne Ida Eriksson, Torgeir Trapnes og Per Arne Kulstadvik, finner vi altså en ti sider lang Mira-historie helt til slutt i heftet. Historien har fått navnet "Neste Stopp: Steinkjer?"

 

I "Neste Stopp: Steinkjer?" er Mira, Niklas og Bjørnar på vei til Steinkjer for å se Deep Purple live, men etter å ha skapt unødvendig mye støy med en ukulele og en kam på NSBs stilleavdeling blir de kastet av toget på Skatval stasjon. Dermed starter kampen for å nå frem til Steinkjer før Ian Gillan rekker å synge første tone. Hvordan det går er dere pent nødt til å lese dere frem til selv i "Hærværk".

 

Albumet slippes som sagt 15. august og vil da i første omgang kun selges i nærheten av Steinkjerfestivalen, men i løpet av kort tid vil det også være mulig å kjøpe på nettbutikken til Solstrand Tekst og Bobler. Jeg gir beskjed her når den tid kommer.

 

Ingen grunn til å la være å følge med altså. Med mindre du avskyr Mira. Men hvorfor bryr du deg nok til å lese dette da?

 

 

 

Onsdag 30. juli 2008

Selv om det ikke har blitt så mange oppdateringer i sommer så har ikke det vært fordi det ikke skjer noe. Nei, tvert i mot, det har vært fordi det har skjedd så mye at det har vært veldig travelt, samtidlig som at jeg av gammel vane ikke vil si noe før det er sikkert. Men nå kan vi snakkes litt igjen.

 

Først av alt. Akkurat som jeg meldte på denne datoen i fjor kan jeg melde at Mira er på plass i Steinkjerfestivalens festivalavis som i disse dager sendes ut som ekstrabilag til både Trønder-Avisa og Adresseavisen. Men det finnes jo de som ikke får tak i de nevnte aviser i sitt nærområde og derfor blir stripa også publisert her også.

 

 

I sammenheng med nevnte festival vil det også slippes en tegneserieutgivelse i Steinkjer 15. august, og et sted mellom permene der vil en Mira-historie på hele ti sider åpenbare seg. Mer om utgivelsen og hvor den kan bli kjøpt kommer senere.

 

Ellers har jeg kommet i kontakt med flere aviser og blader som kanskje er interesserte siden sist, men så lenge vi er nødt til å bruke ordet "kanskje" velger jeg å holde kortene tett inntil brystet frem til vi kan si noe sikkert. Det er uansett bare å følge med.

 

 

 

Lørdag 10. mai 2008

Det har gått litt tid siden sist nå, men heldigvis har det skjedd en del siden den noe dystre oppdateringen jeg kom med sist. Det jeg ikke turte å håpe på ble faktisk en realitet og Arbeideravisa klarte å stable seg på bena igjen. På tross av en del utskiftninger som ny styreleder og ny redaktør, så har sistnevnte forsikret meg om at det er noe som forblir slik det har vært så langt. Så dermed kan jeg glede fansen - og ergre de som ikke liker seriene mine - med at Mira fortsetter i Arbeideravisa.

 

Ellers har Steinkjer Serieliga, og dermed også underforstått meg selv, vært med på å markere Tegneseriens Dag, noe som ble veldig vellykket. Det er fortsatt mulig å by på originalene fra stuntet på QXL. Jeg anbefaler alle om å ta en titt da alt av inntekter fra salget går uavkortet til UNICEF.

 

Jeg nærmer meg slutten på det andre av tre skoleår ved multimedieteknologistudiet og har siste eksamen for året 26-28. mai. Frem til da vil det være begrenset aktivitet på tegneseriefronten for undertegnede, men i månedskiftet kommer jeg til å ringe litt rundt til et par aviser jeg har vært i kontakt med og høre om Mira fortsatt er interessant for dem. Hvis noen av dere der ute ønsker å hjelpe meg med det, så får du lov av meg til å kontakte din lokalavis og spørre dem hvorfor de ikke trykker Mira og sende dem hit.

 

Så snakkes vi når jeg er ferdig med eksamen.

 

 

 

Tirsdag 8. april 2008

For tre måneder siden kom Arbeideravisa med sitt første nummer på 12 år, og på baksiden hadde Mira funnet det som skulle bli hennes faste plass. Men i går kveld ble det avholdt et ekstraordinært styremøte, og utfallet ble at avisa legges ned med umiddelbar virkning. Dermed ser det ut til at Mira igjen er hjemløs.

 

Nå skal det sies at det fortsatt skal avholdes en generalforsamling som skal avgjøre avisas endelige skjebne, så det kan fortsatt gå veien selv om det i utgangspunktet ser mørkt ut.

 

Jeg takker de som tegnet abonnement på Arbeideravisa kun for å lese Mira, for jeg vet det er flere av dere. Uansett hva som skjer i løpet av de neste ukene, Mira skal ikke forsvinne fra tegnebordet mitt. Jeg har hatt kontakt med et par aviser til en stund nå og håper på å skrive under en avtale med i hvertfall en av dem.

 

 

 

Søndag 28. januar 2008

Varg er borte, og Mira er sannelig ikke sikker på hvor hun skal gjøre av seg selv heller, så bekymret som hun er. Hvordan skal dette kunne ende?

 

Sannsynligvis ender det med at du må lese "Varg på Avveie" i Fleip 7 for å finne svaret. Fleip 7 finner du i nettbutikken til Solstrand Tekst og Bobler.

 

 

 

Torsdag 10. januar 2008

I dag litt før fem tikket følgende e-post inn hos meg:

 

"Nå er første nummer ute, og en ting er sikkert: Serien din når allerede ut! 1200 aviser ble solgt bare av gateselgere på to timer (!) i dag. Vi får telefoner fra kiosker og butikker i et sett som har solgt ut sine 40 aviser.

 

Må bare si at jeg er svært glad for bidraget ditt til avisa. Vi er en liten og sårbar avis som trenger særpreg. Det er du med å gi oss med en veldig flott stripe!"

 

Mailen er signert Snorre Valen, daglig leder i Arbeideravisa. Jeg tror ikke vi kunne ventet oss en bedre start enn dette. Men dette er selvsagt bare begynnelsen for oss begge.

 

Dere i Trondheim som ikke har gjort det ennå, sørg for å plukke opp første utgave av Arbeideravisa i løpet av de nærmeste dagene!

 

 

 

 

 

 

Mandag 24. desember 2007

 

Vi ønsker begge våre lesere en riktig god jul!

 

 

 

Onsdag 19. desember 2007

Fem dager før julaften har jeg den gleden å fortelle at jeg i går inngikk avtale med Arbeideravisa, som kommer med sitt første nummer 10. januar 2008 etter 12 års pause, om fast publisering. Med andre ord, de i Trondheim som vil lese Mira har nå fått en mulighet til det hver torsdag.

 

Arbeideravisa startet opp i 1923 som Arbeider-Avisen og var frem til 1989 et organ for Det norske Arbeiderparti. Avisa skiftet navn to ganger: til Arbeider-Avisa i 1946 og senere til Avisa Trondheim i 1993. Avisa Trondheim ble erklært konkurs i 1996 og siste utgave kom på gaten 27. februar samme år.

 

Nå er i midlertid Arbeideravisa tilbake, uten bindestrek i navnet, og som ukesavis. Jeg ser virkelig frem til dette samarbeidet og er stolt over at Mira nå skal bli en del av det nye Arbeideravisa

 

 

 

 

 

 

Søndag 14. oktober 2007

Da var det mulig å kjøpe Fleip 6 med den fire sider lange Mira-historien "Boller, brus og en flyndre" i nettbutikken til Solstrand Tekst og Bobler.. Den vil du jo lese? I samme slengen kan du også laste ned den nye skrivebordsbakgrunnen med motiv fra forsiden på nettopp Fleip 6.

 

 

 

Tirsdag 25. september 2007

Da var det den tiden av året igjen. Til helgen er det på tide å vende nesen sørvestover i retning Bergen og Raptus, Nord-Europas største tegneseriefestival. Undertegnede vil være tilstede, blant annet for å delta i panelet under programposten "Nettserier" på lørdag og ellers for å bare være i veien. I løpet av Raptus vil det også bli mulig å få kjøpt sjette nummer av antologien Fleip, hvor Mira opptrer i historien "Boller, brus og en flyndre". Historien er spesialtegnet for utgivelsen, og som den våkne leser kanskje kan se pryder også Mira forsiden.

 

Fleip 6 vil bli solgt i et begrenset antall under festivalen og vil ikke bli å få kjøpt fra andre forhandlere før midten av oktober.

 

Når det gjelder albumet jeg har snakket om ganske lenge så har det skjedd visse ting som vil få konsekvenser for utgivelsen, men dette vil jeg ikke si mer om før jeg har fått klarhet i visse punkter. Den som lever får se.

 

Håper på å treffe flest mulig av dere i Bergen til helgen!

 

 

 

Søndag 19. august 2007

For å si det som Mira kanskje ville sagt det: "Mira-siden er åpnet. Men dere trenger ikke å gjøre så stort nummer ut av det altså. For min del hadde dere ikke trengt å lage en hjemmeside til meg engang. Jeg har det vel fint uansett, jeg". Men hadde hun sagt det hadde jeg ikke ikke trodd noe på henne. Derfor har vi laget en Mira-hjemmeside. Jeg synes den ble fin og jeg er sikker på at hun ville blitt glad.

 

Enn så lenge er det akutt mangel på noen eksempler på striper med Mira. Det har sine grunner, og det vil komme litt nærmere slippdatoen for det kommende albumet, noe vi alle håper er i nær fremtid. Men enn så lenge er de eneste to stripene som er å finne på disse sidene de du finner ved å scrolle deg nedover på nyhetssiden.

 

Husk å titt ofte innom sidene for nye oppdateringer og ikke minst smaksprøver på albumet. Det er her de vil komme først.

 

 

 

Onsdag 1. august 2007

Hjemmesiden stenges på grunn av grundig oppussing. Vi kommer sterkere tilbake innen om lag to uker. Håper vi.

 

 

 

Mandag 30. juli 2007

Mira har debutert på trykk! Publikasjonen som kom det kommende albumet i forkjøpet er Steinkjerfestivalens festivalavis som fulgte med som ekstrabilag til Trønder-Avisa i dag. For å glede de som ikke bor i Trøndelag eller, som undertegnede, er på ferie i utlandet uten noen mulighet til å få tak i avisa, legges de to aktuelle stripene ut her.

 

 

 

De kommer IKKE på trykk i det kommende albumet, men se ikke bort i fra at de blir brukt i et senere album.